"Füledbe dúdol egy régi dalt, s ez az az álom ami mindig ébren tart..."

Maja naplója

Ken Follett: Zérókód

2015. december 05. - MAja

Ken Follett: Zérókód (2009)

Fülszöveg a gabo.hu-ról:

Luke ismeretlen helyen riad fel gyötrő álmából: émelyítő hányinger kínozza, szakadozott ruhája foszlányokban lóg rajta. Fogalma sincs, hogy hol van és hogyan került oda - egyáltalán azt sem tudja, hogy kicsoda valójában. Ráeszmél, hogy semmire sem emlékszik addigi életéből. Végső kétségbeesésében nekivág az idegennek tűnő világnak, hogy kiderítse, honnan jött, hogy hívják és mi történt vele. Lépésről lépésre, fokozatosan építi újjá személyazonosságát tétova tapogatózások, keserves csalódások és a rá leselkedő veszélyek közepette. Beléivódott ösztönei hajtják-űzik előre, ám közben - könyörtelen leszámolások, titkosszolgálati fortélyok, álnok cselszövések, érzelmi vívódások és szerelmi bonyodalmak hálójában vergődve - ki kell bogoznia, hogy egykori diáktársai közül ki a barát és ki a halálos ellenség. A különböző idősíkokba helyezett, váratlan fordulatokban gazdag, rendkívül izgalmas cselekmény hátteréül a negyvenes-ötvenes évek szolgálnak: a második világháború amerikai ifjúsága, a francia ellenállási mozgalom, majd a CIA és a KGB hidegháborús párharcának a beindulása beleágyazva a világűr meghódításáért kibontakozott szovjet-amerikai versenyfutásba.

Mi tetszett benne:

Kimondottan fordulatos, izgalmas. Ha egyszer elkezded olvasni nem tudod letenni. Ráaádsul teljesen hétöznapi viselkedéssel, érzelmekkel vannak felruházva a szereplők.

Miért ajánlom:

Ha érdekel a hidegháború korszaka csak ajánlani tudom. Olyan képet ad az amerikai oldalról amit eddig maximum pár filmben láthattunk.

Borító:

Ha a Gabo Kiadótól vásároltad a könyvet, a borító teljesen visszaadja a történetet.

Szereplők:

Nem tudom megmondani ki a kedvenc, ki az unszimpatikus. Egészként tekintek rá. Talán ha egyet ki kéne emelni akkor a főszereplő egykori barátnőjét emelném ki: vele együtt tudtam érezni.

Személyes értékelésem: 10/9,5

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://majanaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr368102038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása