"Füledbe dúdol egy régi dalt, s ez az az álom ami mindig ébren tart..."

Maja naplója

Bármi áron #1 - a végcél: New Orleans

2015. november 22. - MAja

Ha neked azt mondom, New Orleans mi ugrik be elsőnek?  Sokaknak hogy Amerikában van de sok mindent takar még :)

Ha a kezdetektől nézzünk francia gyarmatosítók alapították, később már önálló város volt de a rabszolgakereskedelem itt is sokáig élt.

Európában mint egy amerikai várost ismerik, a kisebb réteg már tudja/ismeri  az ott (is) kialakult jazz-kultúrát és a művészi-gasztronómiai jelentőségét.

Számomra viszont miért is fontos, hogy egyszer eljussak?

1. Zene. Imádom a jazzt, bármikor bármennyit meg tudok hallgatni belőle, pláne tanulás közben mikor már a fejemre nő a sok jegyzet.

2. Ételek. Szerintem nem kell hozzá sok mindent fűznöm. Az afro-konyha igenis isteni (almaecetes malacsült nyammi).

3. Persze nem utolsó sorban szórakozásból. Láttam pár filmet ami ott játszódott, ezek közül az egyik ráaádsul a kedvencem: A titkok könyvtára harmadik része.

 

Nos röviden ennyit arrról miért is szeretnék bármi áron (najó annyira nem kell szó szerint érteni de azért nagyon szeretnék) eljutni New Orleansbe.

(pár kép)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://majanaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr198099774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása